انتقاد استخراج كنندگان رمزارز از مصوبه دولت

انتقاد استخراج كنندگان رمزارز از مصوبه دولت به گزارش عصر لینك عضو انجمن بلاكچین ایران اعتقاد دارد كه ناپایداری شبكه و كمبود منابع تولید برق بعنوان دلیل وزارت نیرو پذیرفتنی نیست چونكه حدود ۱۳ هزار مگاوات ظرفیت تولیدی كشور عموما به صورت دستوری و خارج از روند تعمیرات نیروگاهی مورد بهره برداری قرار نمی گیرد تا حاشیه امنی برای ایام پیك سال كه حداكثر ۳۰۰ ساعت است به وجود آید.


به گزارش عصر لینك به نقل از ایسنا، ارزهای دیجیتال چند سالی می شود كه در ایران شناخته شده اند، اما از سال قبل ورود به عرصه تولید و استخراج این رمزارزها رواج بیشتری یافت و وزارت نیرو تعرفه برق مورد استفاده آنرا هم اعلام نمود.
امروز عباس آشتیانی - عضو كارگروه ماینینگ انجمن بلاكچین ایران - در نشستی درباره تعرفه در نظر گرفته شده برای استخراج ارزرمزها با تاكید بر این مسئله كه این مورد سبب شده از ظرفیت محسوس تعداد نیروگاه هم بهره گیری نشود، اظهار نمود: تمام موارد از عدم مدیریت هوشمند منابع و صنعت برق كشور و بیت المال نشان دارد.
وی با تاكید بر این مسئله كه ۵۰۰۰ میلیارد تومان سرمایه در این عرصه بلاتكلیف مانده است، اظهار داشت: كشور در حال محروم ماندن از این فرصت بی بدیل است كه انتظار داریم با اقدامات عاجل زمینه تعیین تكلیف تجهیزات موجود و اصلاح تعرفه صورت گیرد.
به قول او این سازمان علمی مردم نهاد همان گونه كه تابحال پیگیر منافع ملی كشور در این صنعت بوده آمادگی كامل خویش را برای عرضه راهكارهای مبتنی بر مفروضات واقعی جهت توسعه و استفاده از ظرفیت های موجود اعلام می كند.
وی اشاره كرد: به رغم تاكیدات رهبر معظم انقلاب درباره اقتصاد مقاومتی، در مصوبه هیات دولت هیچ گونه اشاره ای به جهت تعیین تكلیف فعالان سابق این صنعت نشده بطوریكه در شرایط موجود، تمام این صنعتگران با سرمایه ای بالغ بر ۵۰۰۰ میلیارد تومان بلاتكلیف بوده و با محدودیت مواجه می شوند.
او با بیان این كه از مصوبه چنین برمی آید كه وزارت نیرو تنظیم كننده و مشوق هیات وزیران در این تصویب نامه بوده است، اظهار نمود: مستندات غیركارشناسی به كارشناسان وزارت نیرو درباره تعرفه باعث اقناع اذهان عمومی بخصوص فعالان صنعت نبوده و این مصوبه همانند سدی عظیم در راه صنعت و تولید كشور است.
عضو كارگروه ماینینگ انجمن بلاكچین ایران با تاكید بر این مسئله كه رشد مصرف برق صنعتی نمایانگر رشد اقتصادی هر كشور است، اشاره كرد: تعیین تعرفه خاص برای یك صنعت مثل استخراج رمزارزها بر اساس اختلالات غیرعلمی مانند سوددهی یا میزان درآمد و بدون توجه به شاخصهای متغیر موثر در تولید و ریسك پذیری در این صنعت، برای كل صنعت و اقتصاد كشور خطرناكست كه جایگزین روش های معمول و قانونی دریافت سهم كشور از هر فعالیت اقتصادی توسط ابزار مالیات شده است.
به قول آشتیانی، امكان فعالیت از عموم بخش خصوصی صنعت استخراج كاملا سلب شده است، به نحوی كه اجرای مصوبه و تعرفه های اعلامی نتیجه ای جز ریشه كنی این صنعت یا انحصار برای اقشاری خاص به همراه نخواهد داشت.
چندی قبل سخنگوی صنعت برق از تعیین قیمت برق استخراج رمزارزها اطلاع داد و اظهار داشت: این نرخ در هشت ماه غیرگرم سال معادل ۵۰ درصد متوسط نرخ برق صادراتی یعنی ۴۸۰ تومان خواهد بود و در چهار ماه گرم سال یعنی از خرداد تا شهریور، دو برابر متوسط قیمت صادراتی برق محاسبه می شود و استفاده این مراكز از برق در ۳۰۰ ساعت سال كه ساعات اوج بار است و قبلا توسط وزارت نیرو ابلاغ گردیده، ممنوع می باشد.
بر این اساس، در صورتیكه این متقاضیان به صورت مجتمعی و با ظرفیت بالا فعالیت كنند، تا ۲۰ درصد تخفیف در سطوح انتقال به آنها تعلق می گیرد. همینطور درصورتی كه از استخرهای داخلی هم استفاده كنند تا ۱۵ درصد تخفیف بیشتر شامل حال این مشتركان می شود.

پاداش برای معرفی استخراج غیرقانونی
همینطور برای كسانی كه نسبت به شناسایی و اعلام مراكز غیرمجاز رمزارز اقدام نمایند، هم پاداش هایی در نظر گرفته شده است كه معادل ۲۰ درصد خسارت وارده توسط این مراكز به شبكه خواهد بود و با استفاده كنندگان غیرمجاز از برق هم برپایه قوانین موجود برخورد و به مراجع قضایی معرفی خواهند شد.
استخراج رمزارزها همچون بیت كوین در حالی در كشورمان قانونی شده كه خرید و فروش و معامله آن كماكان توسط تمامی افراد ممنوع می باشد، هرچند كه برخی افراد به صورت غیرگسترده مبادرت به خرید و فروش بیت كوین می كنند.



1398/09/14
13:16:52
4585
5.0 / 5
تگهای مطلب: ابزار , اقتصاد , تولید , دیجیتال
این پست عصر لینک را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۲
asrelink.ir - حقوق مادی و معنوی سایت عصر لینك محفوظ است

عصر لینك

معرفی وبسایتهای خوب