اندازه گیری میزان اکسیژن آب های قطبی آلاسکا تا نروژ با دستگاه محقق ایرانی دانشگاه دوک

اندازه گیری میزان اکسیژن آب های قطبی آلاسکا تا نروژ با دستگاه محقق ایرانی دانشگاه دوک به گزارش عصر لینک، محقق ایرانی در طرح پروژه تحقیقاتی پسادکتری خود دستگاهی را ساخت که میزان اکسیژن ساخته شده توسط فیتوپلانکتون ها را بر اساس ایزوتوپ های اکسیژن محاسبه می کند و این دستگاه در سه هفته سفر تحقیقاتی از آلاسکا به نروژ مورد تست و ارزیابی قرار گرفت.


به گزارش عصر لینک به نقل از ایسنا، علیرضا مریخی همچون پژوهشگران ایرانی است که در قطب شمال برای تحقیقات حضور یافته است.
وی دوره کارشناسی خویش را در رشته مهندسی عمران دانشگاه بوعلی سینا در همدان و دوره کارشناسی ارشد را در رشته سازه های ساحلی در دانشگاه علم و صنعت ایران گذرانده است. این محقق دوره دکتری خویش را در رشته اقیانوس شناسی در دانشگاه ایالتی فلوریدا سپری نمود و الان در مقطع پسا دکتری در دانشگاه دوک به مطالعه تغییرات اقلیمی در اکوسیستم های دریایی می پردازد.
زمینه تحقیقاتی این محقق ساخت ابزار نوین برای مطالعه شیمی، بیولوژی و فیزیک دریاست.


پروژه علیرضا مریخی در دوره پسا دکتری، ساخت دستگاهی برای اندازه گیری میزان اکسیژن ساخته شده توسط فیتوپلانکتون ها است. با این فناوری جدید میتوان به شکل زنده به مطالعه سلامت اکوسیستم های دریایی پرداخت.
علیرضا مریخی از پژوهشگران ایرانی دوره پسادکتری دانشگاه دوک در گفتگو با ایسنا، با اشاره به جزئیات طراحی و ساخت دستگاه GOPTICAS، اظهار داشت: در این تکنولوژی گازهای محلول در آب دریا استخراج شده و بعد از گذر از ری اکتور دستگاه، ایزوتوپ های اکسیژن در گاز استخراج شده اندازه گیری می شوند و در نهایت میزان اکسیژن ساخته شده توسط فیتوپلانکتون ها بر اساس ایزوتوپ های اکسیژن محاسبه می شود.
این محقق که از اقیانوس شناسان ایرانی است که در قطب شمال حضور یافته، برای نخستین بار این تکنولوژی نوین را در کشتی Le Commandant Charcot متعلق به شرکت فرانسوی Ponant نصب کرده و در سه هفته سفر دریایی از آلاسکا به نروژ به ارزیابی عملکرد این دستگاه پرداخته است.
این محقق ایرانی دانشگاه دوک به ایسنا اظهار داشت: نتایج اولیه این پژوهش حاکی از فعالیت کم فیتوپلانکتون ها در این قسمت از اقیانوس منجمد شمالی است.


مریخی، فیتوپلانکتون ها را موجودات ریزی دانست که در اکوسیستم های دریایی با مصرف دی اکسید کربن، حدود نصف اکسیژن روی کره زمین را تولید می کنند.
وی ادامه داد: گرمایش زمین و آب شدن یخ های قطب شمال تأثیر مستقیم بر زندگی این موجودات و در نهایت تأثیر مستقیم بر آب و هوای کره زمین خواهد داشت. فناوری جدید ساخته شده و تکنولوژی های نوین از این دست مطالعه این تغییرات اقلیمی را تسهیل کرده و به محافظت از محیط زیست دریایی کمک شایانی می کنند.






منبع:

1403/07/25
09:29:46
1348
0.0 / 5
تگهای مطلب: ابزار , تكنولوژی , تولید , سیستم
این پست عصر لینک را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۳
asrelink.ir - حقوق مادی و معنوی سایت عصر لینك محفوظ است

عصر لینك

معرفی وبسایتهای خوب