با قابلیت صرفه جویی در مصرف آب؛

راه اندازی گلخانه های هوشمند مبتنی بر اینترنت اشیا در سراسر کشور

راه اندازی گلخانه های هوشمند مبتنی بر اینترنت اشیا در سراسر کشور عصر لینک: یکصد گلخانه تمام هوشمند مبتنی بر تکنولوژی اینترنت اشیا توسط پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات در سراسر کشور راه اندازی می شود.



به گزارش عصر لینک به نقل از مهر، از آنجائیکه مسئله «امنیت غذایی» یک مسئله مهم ملی و حتی جهانی است و به ویژه در سالهای اخیر به سبب بروز بحران های طبیعی همچون خشکسالی، گسترش بیابان ها، کم آبی و نیز بحران های سیاسی همچون جنگ و خشونت و … از اهمیت دوچندانی برخوردار شده است، پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات راه اندازی یکصد گلخانه تمام هوشمند مبتنی بر تکنولوژی آی. او. تی (اینترنت اشیا) را در سراسر کشور در دستور کار خود قرار داده است.
این پروژه مقرر است با اولویت استانهای مرزی صورت گیرد.
پیش از این نخستین گلخانه تمام مکانیزه کشور در مقیاس کوچک و آزمایشگاهی در فضایی به مساحت ۱۰۰ مترمربع در پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات (فاوا) به راه افتاده است. در این گلخانه، تمامی فرایندهای مربوطه همچون آبیاری، تنظیم دما، تنظیم رطوبت، کود دهی، بازگشت آب پسماند به چرخه آبیاری، تشخیص آفت و… بصورت کامل بوسیله یک سامانه هوشمند با فناوری آی. او. تی به انجام می رسد. در مقایسه با دیگر گلخانه های معمولی، در گلخانه آی. او. تی حدود ۵۰ درصد کمتر آب مصرف می شود، اما از افزایش ۳۰ تا ۴۰ درصدی در بازدهی محصول برخوردارست. حتی می توان با رعایت کامل پارامترها، مصرف آب را کمتر و بازدهی را نیزافزایش داد.
از سوی دیگر پارک فاوا در همین راستا نشست مقدماتی برای مذاکره درباب ایجاد گلخانه هوشمند مبتنی بر اینترنت اشیا برای دانشگاه یو. پی. ام مالزی را در فروردین ۱۴۰۲ برگزار کرد.
این نشست برای مذاکره درباب امکان سنجی برای ایجاد گلخانه هوشمند مبتنی بر اینترنت اشیا برای دانشگاه یو. پی. ام مالزی با حضور دکتر محمدجعفر صدیق دامغانی زاده، مشاور وزیر و رییس پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات؛ دکتر عباس قنبری باغستان، مشاور ارتباطات و امور بین الملل پارک فاوا؛ پروفسور هنگ توح بحرالدین، معاون صنعت دانشگاه یو. پی. ام مالزی؛ دکتر نظام عثمان، رییس مرکز ارتباط با صنعت دانشگاه یو. پی. ام و پروفسور لو، رییس دانشکده کشاورزی دانشگاه یو. پی. ام مالزی اجرا شد.
دکتر محمدجعفر صدیق دامغانی زاده، مشاور وزیر و رییس پارک فاوا در این جلسه اظهار داشت: حوزه فعالیت پارک فاوا در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات است. ما باور داریم که می توانیم با بهره گیری از اینترنت اشیا و هوش مصنوعی انقلابی در صنایع مختلف کشور ایجاد نماییم. لازم به ذکر است شکل صنایع در دهه های اخیر تغییر خواهدنمود. به عنوان مثال در دهه های اخیر شاهد ایجاد خودروهایی خواهیم بود که خودران هستند. چنین تحولاتی در صنعت کشاورزی هم دیده می شود و این دلیلی است که پارک فاوا به سمت ایجاد گلخانه هوشمند مبتنی بر اینترنت اشیا حرکت کرده است.
مشاور وزیر و رییس پارک فاوا اشاره کرد: در پارک فاوا تلاش می نماییم که از کانسپت اینترنت برای اقتصادی کردن گلخانه های کوچک مقیاس استفاده نمائیم. این کار برای ملت ما بسیار مهم می باشد، چون جوانانی داریم که پول زیادی برای ایجاد گلخانه با مقیاس بزرگ ندارند. البته بطور کلی این کار برای جوامع خوب است، چون کیفیت و حجم محصولات بیشتر شده و منجر به کاهش هزینه های سربار بوسیله شبکه خواهد شد.
صدیق اظهار داشت: بیش از دو سال است که پارک فاوا بصورت جدی بر روی پروژه گلخانه هوشمند مطالعه کرده و در این جهت شبکه ای را به وجود آورده که از این طریق ارتباط بین بخش های مختلف برقرار شده است. به عبارت دیگر بوسیله این شبکه، افراد در کسب وکارها، دانشگاه ها و همین طور شرکت های دانش بنیان را در کنار هم قرار می دهیم تا یک شبکه قوی ایجاد شود و از این طریق هزینه ها کم شود.


منبع:

1402/02/23
09:19:00
323
0.0 / 5
تگهای مطلب: اقتصاد , اینترنت , تكنولوژی , فناوری
این پست عصر لینک را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۱
asrelink.ir - حقوق مادی و معنوی سایت عصر لینك محفوظ است

عصر لینك

معرفی وبسایتهای خوب