چند دلیل برای ضرورت تغییر مالكیت گوشیهای دست دوم

چند دلیل برای ضرورت تغییر مالكیت گوشیهای دست دوم به گزارش عصر لینك كسانی كه به خرید گوشیهای دست دوم اقدام می كنند، لازم است با رجوع به سامانه ی همتا، مالكیت دستگاه را به نام خود تغییر دهند تا بتوانند از سیم كارت جدید استفاده كنند، در غیر این صورت، تلفن همراه برروی سیم كارت جدید فقط به مدت ۳۰ روز قابل استفاده خواهد بود.


به گزارش عصر لینك به نقل از ایسنا، با اجرای طرح رجیستری (ثبت شماره گوشیهای همراه) و مشمول شدن تمامی برندهای گوشی از آغاز اردیبهشت ماه، صرفاً گوشیهایی كه از مبادی قانونی وارد شده اند، در شبكه اپراتوری ایران فعال خواهند شد. در جهت اجرای آخرین مرحله طرح احراز اصالت تجهیزات دارای سیم كارت (رجیستری)، به تمامی گوشیهایی كه پیامك در خصوص غیرقانونی بودن گوشی دریافت نمودند، از جانب سازمان تنظیم مقررات ارتباطات رادیویی، ۳۱ روز مهلت استفاده داده و اعلام گردید بعد از آن دیگر از شبكه سرویس نخواهند گرفت.
از سوی دیگر، در حالیكه گوشیهایی كه تا قبل از اجرای رجیستری، سیم كارتی در آنها قرار گرفته و از آنها استفاده شده باشد، به رجیستری مجدد نیاز ندارند و به صورت خودكار در شبكه موبایلی ثبت می شوند، اما از آنجائیكه بعد از فعال سازی، تلفن همراه فقط روی سیم كارت فعال شده قابلیت استفاده از شبكه را خواهد داشت، در صورتیكه دارنده گوشی یا دستگاه دیگر بخواهد از سیم كارت دیگری استفاده نماید، باید فرآیند انتقال مالكیت را انجام دهد.
بر این اساس، با عنایت به این كه در این روش برای رجیستری گوشیها، از تركیب دو شناسه گوشی (IMEI) و سیم كارت به صورت همزمان، استفاده شده كه میزان تخلفات از راه فنی به صفر برسد، شبكه فقط به زوج معتبر سیم كارت و گوشی سرویس می دهد. ازاین رو فرآیند انتقال مالكیت برای كسانی كه بخواهند گوشی دست دوم بخرند هم صدق می كند، چونكه در صورت خرید گوشی دست دوم، خریدار از سیم كارت دیگری به غیر از شماره ای كه دستگاه با آن در سیستم ثبت شده، استفاده خواهد نمود.
اما یكی از طریق های انجام فرایند انتقال مالكیت، استفاده از كد دستوری #۷۷۷۷* و ارسال عدد مربوط به گزینه انتقال بهره بردار است كه بعد از آن و با فرستادن رمز همتا (مربوط به سیم كارت)، انتخاب شناسه IMEI دستگاه موردنظر و ارسال عدد مربوط به آن و سپس شماره سیم كارت فردی كه قصد انتقال مالكیت تلفن همراه به وی وجود دارد، انجام می شود.
برای تغییر مالكیت گوشی و استفاده از سامانه ی همتا، كاربر بعد از ورود به این سامانه، جهت انتقال مالكیت دستگاه تحت مالكیت خود، عدد مربوط به گزینه «انتقال مالكیت» دستگاه را ارسال می كند. سپس سامانه همتا، پیامی برای فرد ارسال و از فرد سؤال می كند كه «آیا قصد انتقال مالكیت برای دستگاه تحت مالكیت همین شماره ای كه با آن تماس گرفته اید را دارید؟» اگر فرد قصد همین كار را داشته باشد، باید عدد مربوط به گزینه «تأیید» را ارسال یا شماره گیری كند.
در غیر این صورت، یعنی زمانی كه كاربر قصد انتقال مالكیت برای دستگاه تحت مالكیت شماره سیم كارت دیگری را دارد، بعد از دریافت پیام مذكور ابتدا عدد مربوط به گزینه «شماره سیم كارت جدید»، سپس شماره سیم كارت جدید را ارسال می كند.
یكی دیگر از طریق های انتقال مالكیت، استفاده از كد دستوری كد دستوری (USSD) یا تلفن گویا (IVR) سامانه همتاست. بدین ترتیب، جهت انتقال مالكیت غیرمستقیم دستگاه تحت مالكیت خود، عدد مربوط به گزینه «تولید كدفعال سازی» دستگاه را شماره گیری می كند. سپس سامانه همتا پیامی برای فرد ارسال و از فرد سؤال می كند كه «آیا قصد تولید كد فعال سازی برای دستگاه تحت مالكیت همین شماره ای كه با آن تماس گرفته اید را دارید؟»
اگر فرد قصد همین كار داشته باشد، باید عدد مربوط به گزینه «تأیید» را ارسال نماید و در غیراین صورت، یعنی زمانی كه قصد تولید كد فعال سازی برای دستگاه تحت مالكیت شماره تلفن همراه دیگری را دارد، بعد از دریافت پیام مذكور، ابتدا عدد مربوط به گزینه «شماره تلفن همراه جدید»، سپس شماره سیم كارت جدید را ارسال نماید.
درنهایت با عنایت به این كه بعد از فعال سازی، تلفن همراه فقط روی سیم كارت فعال شده، قابلیت استفاده از شبكه را خواهد داشت، دارندگان گوشی تلفن همراه درصورت تغییر سیم كارت، باید فرآیند انتقال بهره بردار را انجام دهند كه بتوانند از خدمات شبكه اپراتوری استفاده كنند.

خبرنگار: فائزه طاهری
دبیر خبر: فاطمه محمدنژاد


1397/11/27
14:33:07
4794
5.0 / 5
تگهای مطلب: اپراتور , خدمات , سرویس , سیستم
این پست عصر لینک را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۱
asrelink.ir - حقوق مادی و معنوی سایت عصر لینك محفوظ است

عصر لینك

معرفی وبسایتهای خوب