وارد کردن نانوذرات به ریشه گیاهان برای کمک به مهندسی ژنتیکی گیاه عصر لینک: پژوهشگران دانشگاه کوئینزلند برای اولین بار موفق به انتقال مواد ژنتیکی به گیاهان بوسیله ریشه شدند. این پیشرفت می تواند راهی نوین برای بهبود سریع تر محصولات کشاورزی فراهم آورد. به گزارش عصر لینک به نقل از ایسنا، پژوهشگران دانشگاه کوئینزلند موفق شده اند برای اولین بار مواد ژنتیکی را بوسیله ریشه به گیاهان منتقل کنند، که می تواند رویکرد جدیدی برای بهبود سریع محصولات کشاورزی بوجود آورد. این پژوهش که در نشریه Nature Plants پخش شده، نشان میدهد که چگونه فناوری نانوذرات می تواند به تنظیم دقیق ژن های گیاهان برای افزایش بازدهی محصولات و بهبود کیفیت مواد غذایی کمک نماید. پروفسور برنارد کارول از دانشکده شیمی و علوم زیستی مولکولی دانشگاه کوئینزلند گفت: روش های سنتی اصلاح نژادی و دست ورزی ژنتیکی گیاهان به طور معمول به چندین نسل زمان نیاز دارند که فرآیندی طولانی و پرهزینه شمرده می شود. وی ادامه داد: «ما موفق شدیم ریشه های گیاهان را به جذب نانوذراتی تشویق نماییم که توسط گروه پروفسور گوردون شو در دانشگاه کوئینزلند برای انتقال واکسن ها و درمان های سرطان در حیوانات توسعه داده شده بود.» یکی از چالش های مهم در این راه، ساختار سخت و چوب مانند دیواره سلولی گیاهان در مقایسه با سلول های حیوانی و انسانی است. برای حل این مشکل، محققان نانوذرات را با پروتئینی پوشش دادند که توانایی شل کردن دیواره سلولی گیاه را دارد. این پوشش پروتئینی به نانوذرات کمک کرد تا از دیواره های سلولی عبور کرده و برای اولین بار mRNA مصنوعی را به داخل سلول های گیاهی منتقل کنند. mRNAها مولکول های پیام رسانی هستند که دستورالعمل های ژنتیکی ضروری جهت ساخت و بهبود موجودات زنده را در خود دارند. تیم تحقیقاتی با بهره گیری از این نانوذرات، یک mRNA مصنوعی را که تولید پروتئین فلورسنت سبز را تحریک می کند، به گونه های مختلف گیاهی همچون آرابیدوپسیس (Arabidopsis) – یکی از اعضاء کوچک خانواده کلزا و کلم که به شکل گسترده در تحقیقات ژنتیکی مورد استفاده قرار می گیرد – منتقل کردند. پروفسور کارول دراین خصوص گفت: «شگفت انگیز بود که نانوذرات نه فقط بار ژنتیکی خودرا به نخستین سلول منتقل شده تحویل ندادند، بلکه همراه با آب در سراسر گیاه حرکت کرده و mRNA را در قسمت های مختلف توزیع کردند.» پژوهشگران امیدوارند که با بهبود این فناوری، بتوانند بجای سال ها اصلاح نژادی سنتی یا مهندسی ژنتیک، در مدت کوتاه تری خاصیت های دلخواه مانند بهبود طعم یا کیفیت محصول را در گیاهان ایجاد کنند. پروفسور کارول در ادامه اضافه کرد: «همان طور که واکسن های mRNA موجب تولید پروتئین برای تحریک سیستم ایمنی شده و سپس از بین می روند، mRNA تزریق شده به گیاه نیز بصورت موقت فعال می شود و سپس از بین می رود.» این تکنولوژی جدید توسط شرکت تجاری سازی دانشگاه کوئینزلند یونی کوئست (UniQuest) ثبت اختراع شده و هم اکنون بدنبال همکاری با شرکای صنعتی برای توسعه بیشتر این تکنیک است. تیم پژوهشی این پروژه شامل پروفسور ژی پین (گوردون) شو (Zhi Pin (Gordon) Xu) و دکتر جیاکسی یونگ (Jiaxi Yong) از مؤسسه استرالیایی مهندسی زیستی و نانوفناوری (Australian Institute for Bioengineering and Nanotechnology) و اتحاد کوئینزلند برای نوآوری در کشاورزی و غذا (Queensland Alliance for Agriculture and Food Innovation) است. منبع: asrelink.ir 1403/12/02 10:40:00 16 0.0 / 5 تگهای مطلب: تكنولوژی , تولید , سیستم , فناوری این پست عصر لینک را می پسندید؟ (0) (0) تازه ترین مطالب مرتبط چین از نخستین کشتی مکنده کربن در جهان رونمایی کرد سرمایه گذاری عربستان در شرکت رقیب نورالینک متا به حوزه ربات های انسان نما نفوذ می کند ساخت نانوحسگری برای شناسایی سریع و دقیق تر گاز ید آشنایی با دستگاه های مایکروسافت سرفیس نظرات بینندگان در مورد این مطلب نظر شما در مورد این مطلب نام: ایمیل: نظر: سوال: = ۶ بعلاوه ۲