لابراتوار های تجدیدپذیر پژوهشگاه نیرو سال آینده راه اندازی خواهند شد

لابراتوار های تجدیدپذیر پژوهشگاه نیرو سال آینده راه اندازی خواهند شد به گزارش عصر لینک، رئیس پژوهشگاه نیرو با تکیه بر اهمیت بروزرسانی تجهیزات آزمایشگاهی، از طریق اندازی لابراتوار های تجدیدپذیر این مجموعه در سال آینده اطلاع داد.


به گزارش عصر لینک به نقل از ایسنا، مجید عمیدپور، رئیس پژوهشگاه نیرو امروز، چهارشنبه ۱۲ دی در مراسم اولین جلسه تخصصی شبکه لابراتوار های صنعت برق کشور که در پژوهشگاه نیرو برگزار شد، با تکیه بر این که نشست مذکور فرصت مغتنمی برای هم اندیشی بخش های مختلف صنعت نیرو بوجود آورده است، اظهار داشت: در زمینه توسعه لابراتوار ها اقداماتی در پژوهشگاه انجام شده و شخصا تلاش کردم توجه ویژه ای به لابراتوار ها داشته باشم؛ لابراتوار ها دسترنج همکاران صنعت برق است.
وی افزود: زمانیکه دانشجو بودم، یعنی حدود ۲۰ سال قبل، مبحث شبکه آزمایشگاهی در دانشگاه های بزرگ دنیا مطرح بود؛ چونکه تجهیزات آزمایشگاهی در همه نقاط دنیا بسیار گران قیمت است و بین دانشگاه های مطرح دنیا جهت استفاده از این تجهیزات ارتباط برقرار بود؛ این هم افزایی سبب شده بود دانشگاه ها در حوزه آزمایشگاهی هزینه زیادی متحمل نشوند.

لزوم ارتقای حوزه نرم افزاری لابراتوار ها

رئیس پژوهشگاه نیرو در ادامه با تکیه بر ضرورت ارتقای حوزه نرم افزاری لابراتوار ها، اظهار نمود: از دوستان توانیر، ساتبا و… می خواهم روی بخش نرم افزاری در حوزه لابراتوار تمرکز داشته باشند تا این بخش ارتقاء یابد، یک درگاه واحد، ایجاد و همه اطلاعات به این درگاه منتقل شود؛ در نهایت اطلاعات را پردازش نماییم تا درگاه تقویت و شبکه سازی در این عرصه ایجاد شود.
عمیدپور با اشاره به اینکه یک سری لابراتوار های سنتی و مرجع وجود دارد، اظهار نمود: پیشرفت هایی که در دنیا رخ می دهد، سبب می شود برخی لابراتوار ها از حیز انتفاع خارج شوند؛ ازاین رو باید کنار گذاشته شوند و تجهیزات جدیدی مورد استفاده قرار گیرند. در این خصوص لابراتوار ماینر و امنیت سایبری راه اندازی شده است؛ صنعت برق باید بسمت تحول دیجیتال و تجدیدپذیر سوق داده شود و احتیاج داریم در این بخش ها خویش را تجهیز نماییم.
به قول وی با حمایت ساتبا و توانیر تجهیزات مورد نیاز لابراتوار های تجدیدپذیر تا آخر سال خریداری خواهد شد و این لابراتوار ها سال آینده راه اندازی می شود.
رئیس پژوهشگاه نیرو در ادامه با تکیه بر این که به همان میزان که در نیروگاه ها، شبکه ارتقای هوشمندسازی و اتوماسیون ارتقاء پیدا می کند، به تجهیزات جدید نیاز داریم، اظهار نمود: بخش خصوصی باید در این عرصه فعال شود و بخشی از کار را بر عهده بگیرد. اگر می خواهیم در صنعت برق تحول دیجیتال رخ دهد، باید متناسب با آن سرمایه گذاری داشته باشیم. اگر مقرر است در حوزه تجدیدپذیرها، هوشمندسازی و بهره وری کار جدی نماییم، باید استانداردها رعایت شود.
عمید پور افزود: کار مفصل مانده است و به تأمین اعتبار نیاز دارد. شرایط صنعت برق دشوار می باشد و ما سیبل جامعه هستیم؛ پژوهشگاه فعالیتهای حاکمیتی را بر عهده گرفته است و احتیاج به همفکری دارد.

ایجاد پیشخوان خدمات آزمایشگاهی

در ادامه، امیر فرهنگ ستوده، معاون پژوهشی پژوهشگاه نیرو در مورد توانمندی های لابراتوار های پژوهشگاه نیرو، اظهار نمود: بعضی از لابراتوار های پژوهشگاه نیرو مانند لابراتوار سازه اراک قدمت چند دهه ای دارند، اما برخی لابراتوار ها در یک سال گذشته و بنا بر نیاز جدید صنعت راه اندازی شده اند، ازاین رو در حال حاضر طیف عظیمی از لابراتوار های قدیم و نوین در پژوهشگاه در حال فعالیت هستند.
وی افزود: هم اکنون ۳۳ لابراتوار وجود دارد که ۱۹ لابراتوار مرجع و ۱۴ لابراتوار تحقیقاتی هستند؛ همینطور در هر سه حوزه اصلی صنعت برق، انرژی و محیط زیست لابراتوار های مرجع در حال فعالیت هستند. علاوه بر آن درحال حرکت بسمت لابراتوار های تجدیدپذیر هستیم؛ در این خصوص لابراتوار ماژول خورشیدی به رغم قدمتی که دارد، تکمیل نشده بود که با حمایت های صورت گرفته در حال بهره برداری کامل است.
معاون پژوهشی پژوهشگاه نیرو با اشاره به اینکه نیروی انسانی فعال در لابراتوار ها جزء مفاخر هستند، اظهار نمود: از چند سال قبل مراکز آموزشی استان ها در پژوهشگاه نیرو ادغام شدند، اما این صنعت کاملا فنی است و افراد باید به شکل عملی با فرآیند کار آشنا شوند؛ در مراکز استان ها لابراتوار هایی فعال می باشند که تجهیزات خوبی در آنها وجود دارد.
ستوده در ادامه ضمن اشاره به ایجاد پیشخوان خدمات آزمایشگاهی در پژوهشگاه نیرو، توضیح داد: پیش از این مشتری مستقیم وارد لابراتوار ها می شد و این فرآیند برای لابراتوار ها چالش برانگیز بود. از طرفی در لابراتوار ها نظم جمعی وجود نداشت و به شکل مستقل اداره می شدند؛ در این خصوص ایده تاسیس پیشخوان جرقه خورد و فاز اول افتتاح شد؛ فازهای بعدی هم در شرف رونمایی هستند. ازاین رو همه چیز غیرحضوری است، مگر این که نیاز باشد مشتری به شکل مستقیم با لابراتوار در ارتباط باشد.
ایشان در ادامه با اشاره به اینکه ارتباط عمیق با شورای ارزیابی به پیشرفت صنعت آزمایشگاهی کمک کرد، اضافه کرد: صنعت و علم بسیار سریع رشد می کند و احتیاج به لابراتوار های جدید احساس می شود؛ بنابراین آغاز به احصای لابراتوار های نوین کردیم و لابراتوار تجدیدپذیر بزودی افتتاح می شود؛ همینطور یک لابراتوار تحقیقاتی در دو سه ماه آینده افتتاح می گردد.
بر طبق این گزارش، در انتها این مراسم مقرر است از ۶۰ نفر از نمایندگان شبکه های آزمایشگاهی صنعت برق تقدیر شود.



منبع:

1403/10/13
10:00:05
45
0.0 / 5
تگهای مطلب: آموزش , استاندارد , خدمات , دیجیتال
این پست عصر لینک را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۲
asrelink.ir - حقوق مادی و معنوی سایت عصر لینك محفوظ است

عصر لینك

معرفی وبسایتهای خوب