رئیس سازمان فضایی ایران:

پرتاب ۵ تا ۷ ماهواره داخلی و بین المللی تا پایان ۱۴۰۳

پرتاب ۵ تا ۷ ماهواره داخلی و بین المللی تا پایان ۱۴۰۳ به گزارش عصر لینک، رئیس سازمان فضایی کشور ضمن اشاره به موفقیت ماهواره های پرتاب شده در ماه های گذشته از پرتاب ماهواره های جدید داخلی و بین المللی تا آخر سال اطلاع داد.



به گزارش عصر لینک به نقل از مهر، حسن سالاریه رییس سازمان فضایی در مراسم پخش زنده پرتاب ماهواره های ایرانی هدهد و کوثر اظهار داشت: آرزوی همه پژوهشگران داشتن کشوری پیشرفته در همه عرصه ها همچون عرصه فضایی است.
رئیس سازمان فضایی ایران با تأکید بر این که صنعت فضایی بدون حضور و اثربخشی بخش خصوصی اساساً امکان رسیدن به نقطه مطلوب را ندارد، اضافه کرد: سازمان در همان روزهای اولیه تأسیس این آرزو را داشت روزی سکان صنعت فضایی را به بخش خصوصی بدهد. بر این باور هستیم که بخش خصوصی در فضای رقابتی با درنظر گرفتن معیارهای بازار باید به این حوزه ورود کند.
سالاریه بیان کرد: دانشگاه ها و پژوهشگاه های زیادی در حوزه فضایی فعالیت داشتند و این کارها مقدمه ای برای ورود بخش خصوصی به این صنعت است. خیلی از دوستانی که در شرکت های دانش بنیان همچون شرکت امید فضا فعالیت دارند، از دل دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی بیرون آمدند. نگاه دولتی به صنعت فضایی آن بازدهی و سرعت و جنبه اقتصادی بودن را نمی تواند لحاظ کند. اما وقتی بخش خصوصی ورود کرد و ریسک را قبول کرد این انرژی در همه بخش های دیگر ما و جامعه نخبگانی تزریق می شود که سختی ها را در این راه بپذیرند.
وی اضافه کرد: کار در عرصه صنعت فضایی سال ها تلاش و شب بیداری و سختی کشیدن دارد تا بتواند به مقطعی که شروع فعالیت اقتصادی مثبت است، برسد. اگر پشت صنعت فضایی نگاه اقتصاد محور نباشد، نمی تواند موفق شود و این نقطه مشترک همه صنایع ما است.
رئیس سازمان فضایی ایران اشاره کرد: بامدادان امروز تلاش بخش خصوصی در عرصه فضایی در داخل مدار قرار گرفت و امیدواریم در محل مدنظر تزریق شود و ان شا ا... تا چندین ماه آتی عملکرد ماهواره تست شود و به نقطه ای برسیم که گیرنده خدمت از بخش خصوصی باشیم.
سالاریه بیان کرد: مسیر پشتیبانی از بخش خصوصی و واگذاری پروژه های فضایی خصوصاً پروژه هایی که از ریسک منطقی برخوردار باشد را در برنامه های خود داریم و موضوعات و پژوهش هایی که در مراکز تحقیقاتی به انجام می رسد با ریسک های بالاتر فعالیت خودرا ادامه خواهند داد.
وی با بیان این که بین ۵ تا ۷ پرتاب ماهواره داخلی و بین المللی تا پایان ۱۴۰۳ خواهیم داشت، اظهار داشت: پرتاب ماهواره های داخلی با پرتابگر سیمرغ و قائم خواهد بود. قرار بود یک پرتاب بین المللی اواخر آذر داشته باشیم اما چندین ماه تأخیر دارد.
رئیس سازمان فضایی افزود: اگر یک درصد احتمال بدهیم، مسائل فنی ممکنست مشکلاتی را در راه موفقیت بوجود آورد صبر می نماییم و با آرامش مراحل را تست می نماییم.
رئیس سازمان فضایی با بیان این مطلب که با بهره برداری از پایگاه فضایی چابهار، این پایگاه به مرکز اصلی پرتاب های ایران در آینده تبدیل خواهد شد، اظهار داشت: مدار خورشیدآهنگ برای ماهواره های سنجشی، همچون ماهواره های کوثر و پارس ۱، اهمیت ویژه ای دارد و این ماموریت ها بوسیله این مدار قابل اجرا هستند و به همین علت پرتاب این ماهواره ها با پرتابگر ایرانی ممکن نبود اما پایگاه فضایی چابهار این توانایی پرتاب ماهواره ها به این مدار را خواهد داشت.
وی با بیان این که پروژه ماهواره پژوهش ۱، پژوهش ۲ و پژوهش ۴ تا ماه های آتی تکمیل و پرتاب خواهد شد، اظهار داشت: مناقصه های این ماهواره ها انجام شده و یا در حال انجام می باشد.
سالاریه با اشاره به این که اعزام انسان به فضا و مطالعات فضایی قسمتی از سند استراتژیک فضایی ایران است که با حمایت بخش خصوصی و توان داخلی به تحقق این اهداف نزدیک تر خواهیم شد، اشاره کرد: قراردادهای مختلفی برای طراحی و ساخت کپسول های ۵۰۰ و ۱۵۰۰ کیلوگرمی برای اعزام انسان به فضا منعقد شده است که قرارداد ۱۵۰۰ کیلوگرم آن بسته شده و قرارداد کپسول ۵۰۰ کیلوگرم درحال بسته شدن است.


منبع:

1403/08/16
08:59:55
174
0.0 / 5
تگهای مطلب: اقتصاد , وب
این پست عصر لینک را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۴
asrelink.ir - حقوق مادی و معنوی سایت عصر لینك محفوظ است

عصر لینك

معرفی وبسایتهای خوب