مهم ترین چالش های اینترنت اشیاء برای مردم

مهم ترین چالش های اینترنت اشیاء برای مردم عصر لینک: اینترنت اشیاء که چند سالی است به دنیای تکنولوژی راه پیدا کرده، در کنار مزایای فراوانی که به همراه دارد، خطرات و چالش هایی را هم ایجاد کرده است که در این گزارش به تعدادی از مهم ترین آنها اشاره می شود.



به گزارش عصر لینک به نقل از ایسنا، اینترنت اشیاء، شبکه ای از میلیاردها شی و وسیله در سراسر دنیاست که بواسطه حسگرها، نرم افزارها و سایر فناوری ها بمنظور اتصال و تبادل داده با سایر دستگاهها و سیستم ها بوسیله اینترنت با یکدیگر در ارتباط هستند. این شبکه شامل تعداد خارق العاده ای از اشیاء در هر شکل و اندازه و در هر مکانی می شود؛ ماشین های خودرانی که با سنسورهای پیچیده خود قادر به شناسایی اشیاء در مسیرشان هستند، ماشین لباسشویی که خودکار روشن می شود و هنگام اتمام کار اطلاع رسانی می کند، دوربین لامپی و ظریفی که برای بالا بردن امنیت منزل یا محل کار استفاده می شود و حتی دستگاه های تناسب اندامی که ضربان قلب و تعداد قدم هایی که در آن روز برداشته شده را محاسبه می کنند و یا برنامه ورزشی متناسب با فرد را پیشنهاد می دهند همه در این مجموعه جای می گیرند.

کاربرد اینترنت اشیاء تنها به یک زمینه محدود نمی شود و با اتصال بیش از هفت میلیارد دستگاه اینترنت اشیاء انتظار می رود این تعداد تا سال ۲۰۲۵ به بالای ۲۲ میلیارد دستگاه برسد، بنابراین رقابتی داغ بین شرکت های پیشرو در تکنولوژی برای توسعه اینترنت اشیاء و پیشی گرفتن از یکدیگر، در جریان است.

آشنایی با خطرات اینترنت اشیاء

کارشناسان معتقدند استفاده ناخودآگاه، تغییر رمز عبور و عدم بروزرسانی دستگاه موجب افزایش خطرات مربوط به امنیت سایبری و دسترسی برنامه های مخرب به اطلاعات حساس سیستم های اینترنت اشیاء شده است. چنین اقدامات نامناسب امنیتی احتمال نقض داده ها و سایر تهدیدات را زیاد می کند. بیشتر متخصصان امنیت اینترنت اشیاء را به علت ضعف پروتکل ها و سیاست های امنیتی، نقطه لطمه پذیر حملات سایبری می دانند. حتی اگر چندین مکانیسم امنیتی برای صیانت از دستگاه های اینترنت اشیاء در مقابل حملات سایبری به وجود آمده باشد، دستورالعمل های امنیتی بطور مناسب مستند نشده اند.

بدین ترتیب، کاربران نهایی نمی توانند از اقدامات محافظتی برای جلوگیری از حملات داده استفاده نمایند. هکرها از آستانه سال ۲۰۰۸ انواع مختلف بدافزار را برای آلوده کردن دستگاه های اینترنت اشیاء تولید کردند. آنها مهارتهای مختلف فیشینگ را برای تحریک کارمندان یا افراد برای به اشتراک گذاشتن داده های حساس طراحی کردند. بنابراین، ایستگاه های کاری شرکتها و دستگاه های شخصی به علت حملات پررنگ، اغلب با نقض حریم خصوصی روبه رو می شوند. اگر تولیدکنندگان دستگاه و کارشناسان امنیتی تهدیدات سایبری را بطور دقیق ارزیابی کنند، می توانند مکانیزم محافظتی کارآمد برای جلوگیری یا خنثی سازی تهدیدات سایبری ایجاد کنند.

دستگاه های دارای اینترنت اشیاء در برنامه های صنعتی و برای اهداف تجاری مختلفی مورد استفاده قرار گرفته اند. این اپلیکیشن ها به این مشاغل کمک می کنند تا نسبت به رقبای خود برتری داشته باشند. با این وجود، به علت استفاده بیش از اندازه از دستگاه های هوشمند مختلف با به اشتراک گذاری داده ها و یکپارچه سازی، حریم خصوصی و نقض داده ها به علت این که جریان کار، فعالیت ها و خدمات شبکه را قطع می کند، به نگرانی عمده بیشتر مشاغل تبدیل می شود.

لوازم خانگی هوشمند، منشأ لطمه پذیری و ورود هکرها

داشتن متخصصانی برای غلبه بر این نگرانی ها و تدوین اقدامات و سیاست های امنیتی جامع برای صیانت از دارایی های تجاری و اطمینان از ادامه و ثبات خدمات ضرورت دارد. به عنوان مثال، لوازم خانگی هوشمند IoT آشپزخانه خانگی متصل به شبکه محلی می تواند منشأ لطمه پذیری و ورود هکرها برای دسترسی به داده های حساس شخصی یا دستکاری و قطع جریان کار و تجارت باشد.

هر روز فناوری های نوین ظهور می کنند، یا تغییراتی در فناوری های موجود ایجاد می شود. به عنوان مثال آخرین پیشرفت های شبکه ۵G را در نظر بگیرید. انتظار می رود ۵G نقشی اساسی در سیستم ها و برنامه های اینترنت اشیاء داشته باشد. باتوجه به فرکانس و پهنای باند بالا، توجه و کنجکاوی پژوهشگران در مورد خطرات احتمالی امنیت و حریم خصوصی را جلب می کند. این ساختار جدید تهدیدات بیشتری را ایجاد می کند، مانند ایستگاه های پایه جعلی و درک خطرات امنیتی و راهکارهای بالقوه لازم است.

اما مدیریت امنیت دستگاه های اینترنت اشیاء در مشاغل و سازمان ها آسان نیست؛ این سازمان ها باید ابزارهای نظارت و اسکن را برای همه دستگاه های اینترنت اشیاء که می توانند هر نوع تهدید مربوط به حریم خصوصی را تشخیص دهند، به کار گیرند و اهتمام کنند خطر نقض آنرا کاهش دهند. ناظران و تحلیل و بررسی کنندگان باید به شناسایی و بررسی تهدیدات مختلف سایبری کمک می کنند.

مطالعات و خدمات مختلفی در مورد روند فعلی امنیت اینترنت اشیاء انجام شده است و خدمات گوناگون تعدادی از چالش ها یا بردارهای حمله را به دستگاه های مختلف اینترنت اشیاء و نحوه صیانت از آنها را ارایه داده اند. ابزارهای مختلف شبیه سازی، مدل سازها و در دسترس بودن سیستم عامل های مختلفی که می توانند این پروتکل امنیتی را تأیید کنند نیز می توانند در تولید پروتکل مربوط به سیستم امنیتی جدید اینترنت اشیاء کمک نماید.

تحقیقات مربوط به امنیت اینترنت اشیاء پیشرفت سریعی داشته است و ابزارهای مختلف شبیه سازی و همین طور مدل سازان از این تحقیق پشتیبانی کرده اند؛ اگر دستگاه های اینترنت اشیاء از کار بیفتند، مسائل و مشکلات پیش آمده بسیار جدی خواهد بود. پژوهشگران اعتقاد دارند که با وجود مزایای بسیار زیادی که کاربران از اینترنت اشیاء می گیرند، چالش هایی وجود دارد که ناگزیر همراه آنست و باید بررسی شود. امنیت سایبری و خطرات مربوط به حفظ حریم خصوصی از اصلی ترین نگرانی هایی است که ذکر شده، این دو برای خیلی از سازمان های تجاری و همین طور سازمان های عمومی یک مخمصه بزرگ محسوب می شوند.

راه حل های امنیت سایبری اینترنت اشیاء

در همین زمینه، پژوهشگران در مطالعه ای دیگر تعدادی از راهکارهای امنیت سایبری اینترنت اشیاء فعلی را توصیف کردند. تنها برخی اقدامات امنیتی ابتدایی توسط تامین کننده اجرا می شود و بیان می کند که ایجاد و به کارگیری راهکارهای باکیفیت بالا برای تولیدکننده سودآور نیست. در مورد امنیت سایبری اینترنت اشیاء، بعید به نظر می آید شرکتها راهکار مناسبی ایجاد کنند؛ علاوه بر این، نویسندگان در مطالعه ای دیگر سیستم های موبایل و سایبر-فیزیکی جاسازی شده فعلی را در همه جا شناسایی کرده اند، از سیستم های کنترل صنعتی وسایل نقلیه مدرن گرفته تا زیرساخت های مهم. روندها و ابتکارات فعلی، مانند صنعت ۴.۰ و اینترنت اشیاء، نویدبخش مدلهای نوین کسب وکار و تجارب جدید کاربر بوسیله اتصال قوی و استفاده موثر از نسل های جدید فناوری است.

به صورت کلی اینترنت اشیاء در کنار مزایای زیادی که برای کاربران به همراه دارد اما برخی چالش هایی هم بدنبال دارد. امنیت سایبری و خطرات مربوط به حفظ حریم خصوصی با اهمیت ترین نگرانی پژوهشگران و متخصصان امنیتی است که به آنها اشاره شده، این دو موضوع چالش های قابل توجهی برای خیلی از سازمان های تجاری و همین طور سازمان های عمومی به وجود آمده است. حملات رایج شایع امنیت سایبری لطمه پذیری فناوری های اینترنت اشیاء را نشان داده است؛ این لطمه پذیری فقط به این علت است که ارتباط متقابل شبکه ها در اینترنت اشیاء امکان دسترسی بوسیله اینترنت ناشناس و غیرقابل اعتماد را فراهم می آورد که نیاز به راهکارهای جدید امنیتی دارد.

همچنین کمبود نیروی متخصص در زمینه امنیت سایبری و چالش های مربوط به آن در کشورهای مختلف از دیگر مسائلی است که بر امنیت اینترنت اشیاء سایه افکنده و سبب نگرانی خیلی از منتقدان شده است. عده ای از این کارشناسان معتقدند در صورتیکه زیرساخت و تدابیر لازم برای توسعه اینترنت اشیاء در کشوری وجود نداشته باشد و چشم اندازی نیز برای توسعه آن در آینده ای نزدیک نباشد، نباید کاربران آن کشور به خریداری و استفاده از گجت های هوشمند مبتنی بر اینترنت اشیاء اقدام نمایند.

به صورت کلی، آینده اینترنت اشیاء به این بستگی دارد که تا چه اندازه می تواند به انتخاب حریم خصوصی افراد احترام بگذارد. نگرانی در مورد حریم خصوصی و لطمه های احتمالی همراه با اینترنت اشیاء ممکنست در جلوگیری از پذیرش کامل اینترنت اشیاء قابل توجه باشد. احترام به حریم خصوصی کاربر برای اطمینان خاطر کاربران در استفاده از اینترنت اشیاء، دستگاه های متصل و خدمات مرتبط ارائه شده اساسی است اما کارهای زیادی در حال انجام می باشد تا اطمینان حاصل شود که اینترنت اشیاء درحال تعریف مجدد مسائل مربوط به حریم خصوصی است که می توان به مورادی مانند افزایش نظارت و پیگیری نقض های امنیتی اشاره نمود.





منبع:

1402/02/11
11:31:49
383
0.0 / 5
تگهای مطلب: ابزار , اپلیكیشن , اینترنت , بدافزار
این پست عصر لینک را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۱
asrelink.ir - حقوق مادی و معنوی سایت عصر لینك محفوظ است

عصر لینك

معرفی وبسایتهای خوب