مشاور مركز ملی فضای مجازی مطرح كرد؛

ضربه نهایی وزارت ارتباطات به بدنه فضای مجازی كشور

ضربه نهایی وزارت ارتباطات به بدنه فضای مجازی كشور مشاور مرکز ملی فضای مجازی تصمیم وزارت ارتباطات در حذف ترافیک رایگان شاد و ارائه سیم کارتهای دانش آموزی را مغایر با مصوبه شورای عالی فضای مجازی در صیانت از کودک و نوجوان عنوان نمود.



به گزارش عصر لینک به نقل از مهر، در پی تصمیم جدید وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، دانش آموزان از اول تیرماه دیگر مجبور به استفاده از سامانه آموزشی شاد نیستند و مقرر است از اول تیرماه بسته های ویژه اینترنت رایگان آموزش مجازی به سیمکارت های دانش آموزی اختصاص پیدا کند.
مطابق با گفته رییس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی از این پس دانش آموزان می توانند آموزش مجازی رایگان را در پلت فرم دلخواه خود دنبال کنند و از اول تیرماه استفاده از پلت فرم شاد دیگر رایگان نبوده و هزینه آن مانند دیگر پیامرسان ها محاسبه می شود.
در این زمینه عباس آسوشه مشاور مرکز ملی فضای مجازی در گفتگو با خبرنگار مهر، این اقدام جدید وزارت ارتباطات در حذف ترافیک رایگان پلت فرم آموزشی شاد را از اول تیرماه، ضربه نهایی این وزارتخانه به بدنه فضای مجازی کشور عنوان نمود و اظهار داشت: این تصمیم که توسط رییس سازمان تنظیم مقررات ارتباطات اعلام شده، مغایر با مصوبه جلسه اخیر شورای عالی فضای مجازی درباب طرح صیانت از کودک و نوجوان در فضای مجازی است.
وی با اعلان اینکه مصوبه جلسه اخیر شورای عالی فضای مجازی با عنوان «طرح صیانت از کودک و نوجوان فضای مجازی» هر دغدغه مندی را در فضای کشور خوشحال می کند، توضیح داد: تمام کشورهای دنیا همچون آمریکا که مبدع اینترنت است تا اروپا و سایر کشورها، داشتن اینترنت امن را یک اصل اساسی برای کودکانشان می دانند و روش های مختلفی به کار گرفته و هزینه های بسیاری صرف کردند تا بتوانند فضای امن، سالم و قابل استفاده ای برای کودکان و نوجوانان در فضای مجازی ایجاد کنند.
معاون سابق مرکز ملی فضای مجازی با اشاره به این که در ایران پس از سال ها، شورای عالی فضای مجازی طرح صیانت از کودک و نوجوان را مصوب می کند، افزود: شروع این طرح مربوط به دوره قبل شورای عالی فضای مجازی بوده و در نهایت در انتهای این دولت، طرح جهت تصویب به صحن شورا آورده شد. اما به رغم تصویب این مصوبه در امتداد تامین صیانت از کودک و نوجوان بتازگی سازمان تنظیم مقررات ارتباطات اعلام نموده که از اول تیرماه ترافیک پلت فرم آموزشی شاد دیگر رایگان نخواهد بود و از این پس این سهمیه رایگان به سیمکارت های دانش آموزی اختصاص می یابد.
وی سامانه شاد را یکی از نمونه های بارز حرکت داخلی کشور برای حل مشکلی که در زمان کووید برای آموزش و پرورش به وجود آمد، عنوان نمود و اظهار داشت: بااینکه این سامانه در ابتدا با نقاط ضعف اساسی مواجه بود اما با همت جوانان کشور این حرکت بی بهره نماند و اکنون به نقطه ای رسیده که از حدود ۱۳ میلیون دانش آموز در کشور، بیش از ۹ میلیون از آنها بصورت روزانه در این سامانه بعنوان یک فضای آموزشی نسبتاً سالم، فعالیت دارند و تعداد نصب این اپلیکیشن نیز بیش از ۱۷ میلیون نصب اعلام شده است.
عضو هیأت علمی دانشگاه تربیت مدرس گفت: برمبنای بررسی وزارت آموزش و پرورش از میان ۱۳ میلیون دانش آموز، بیش از ۳ میلیون نفر هیچ ابزار سیمکارت خوری برای وصل شدن به شبکه ندارند. بنا بر این پلت فرم شاد مجبور شده است که در فضای وب هم سرویس ارائه کند.
وی اظهار داشت: از حدود ۱۰ میلیون دانش آموز باقی مانده نیز بیش از نصف این دانش آموزان از تجهیزات سیمکارت خور پدر یا مادر استفاده می نمایند و موبایل یا تبلت متعلق به خودشان نیست. بدین سبب تنها ۵ میلیون دانش آموز دارای تجهیز شخصی هستند و وزارت ارتباطات می خواهد در اختیار این تعداد، سیمکارت شخصی بگذارد و برایشان مهم نیست که ۸ میلیون دانش آموز دیگر چگونه باید مسئله شأن را حل کنند.
آسوشه با اشاره به اظهارات رییس سازمان تنظیم مقررات ارتباطات در خصوص این که دانش آموزان با سیمکارت های دانش آموزی دارای بسته های رایگان می توانند از هر پلت فرم آموزشی استفاده کنند، اشاره کرد: سوال اینجاست که چه پلت فرم آموزشی به غیر از شاد در کشور وجود دارد که غالب دانش آموزان بتوانند از خدماتش استفاده کنند؟ شاید منظور آقایان پیامرسان واتساپ است که عده ای از مدارس غیرانتفاعی بوسیله آن به دانش آموزان آموزش مجازی می دهند؟
وی اشاره کرد: متأسفانه آقایان زمان خوبی را انتخاب کردند تا ضربه نهایی را پیش از رفتنشان به فضای مجازی بزنند. طوری که نفرات بعدی به جهت اینکه بتوانند اوضاع را به خرداد ۱۴۰۰ بازگردانند شاید لازم باشد بسیار هزینه کنند.
معاون سابق مرکز ملی فضای مجازی با اعلان اینکه باید جلوی اقدامات تخریبی مسئولان مختلف و برنامه ریزی دست اندرکاران را گرفت، اظهار داشت: هزینه پلت فرم آموزشی شاد برای دانش آموزان طبق دستور رییس جمهور و مصوبه مجلس رایگان اعلام شده است اما قرار بود هزینه مرتبط به این مجموعه را دولت از درآمد بخش ICT کشور جبران کند. اما خبرها حاکی از آنست که این مبلغ تا حالا به مسئولان این پروژه پرداخت نشده است.
آسوشه اضافه کرد: با وجود این که شاد یک پلت فرم آموزشی است اما وزارت ارتباطات آنرا یک پیامرسان می داند و می گوید از شروع تیرماه ترافیک آن رایگان نخواهد بود. با این وجود بنظر می رسد به زعم آقایان، واتساپ یک پلت فرم آموزشی است و قصد دارند ترافیک آنرا برای دانش آموزان رایگان کنند. باید این تصمیم و این نوع ایده و تفکر در نطفه نابود شود.

1400/03/22
21:59:31
570
0.0 / 5
تگهای مطلب: آموزش , ابزار , اپلیكیشن , اینترنت
این پست عصر لینک را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۱
asrelink.ir - حقوق مادی و معنوی سایت عصر لینك محفوظ است

عصر لینك

معرفی وبسایتهای خوب