در دانشگاه امیركبیر؛

ابررایانه ملی سیمرغ رونمایی گردید

ابررایانه ملی سیمرغ رونمایی گردید عصر لینک: ابررایانه ملی سیمرغ که قابلیت های مختلفی چون تحلیل کلان داده، هوش مصنوعی، اینترنت اشیا و تحلیل داده های ژنتیک دارد امروز راه اندازی شد.



به گزارش عصر لینک به نقل از مهر، ابر کامپیوتر ملی سیمرغ امروز با حضور محمد جواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات، احمد معتمدی رئیس دانشگاه امیرکبیر و تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ساختمان ترنج دانشگاه امیرکبیر رسماً رونمایی گردید.
توان پردازشی فعلی ابررایانه بیش از یک پتافلاپس (یک میلیون میلیارد عملیات ممیز شناور ۶۴ بیتی در ثانیه) است که با ۵۰۰ پتافلاپس در روز افتتاح کار خودرا شروع کرد و پس از دو ماه در آخر فاز اول با ظرفیت کامل به کاربران خدمات ارائه خواهدنمود.
ظرفیت پردازشی این ابر کامپیوتر تا ۵ پتافلاپس با بهره گیری از زیرساخت فعلی (در مرحله دوم) و تا ۱۰ پتافلاپس در فازهای بعدی قابل افزایش خواهد بود که چند هزار برابر سریع تر از پرقدرت ترین کامپیوتر های رومیزی خواهد بود.
همچنین توان پردازشی فعلی ابریارانه در کاربردهای فوق سریعی که نیاز به دقت محاسبات ۶۴ بیتی ندارند (مانند هوش مصنوعی یا یادگیری عمیق) تا انتهای فاز اول برابر با ۲۰ پتافلاپس خواهد بود.
قابل ذکر است این ابر یارانه که در فاز اول بهره برداری شده حدود ۱۲ برابر از قوی ترین ابر یارانه کشور که در سال ۱۳۹۰ توسط همین تیم راه اندازی شد سریع تر عمل می کند.
بستر محاسباتی ابر یارانه سیمرغ برمبنای فناوری مجازی سازی و یارانش ابری طراحی شده، مجازی سازی موجب افزایش راندمان از منابع موجود و انعطاف پذیری در ارائه خدمات متنوع شده و همین طور امنیت داده ها را دو چندان می کند.
در بستر پردازشی این ابر یارانه از آخرین فناوری های سخت افزاری و نرم افزاری موجود در دنیا استفاده شده است که سبب شده این ابر یارانه تبدیل به به روز ترین و قدرتمندترین ابر یارانه کشور شود.

استفاده از آخرین نسل از پردازنده های گرافیکی این امکان را می دهد که بتوان کاربردهای تحلیل کلان داده و هوشمند مصنوعی را با سرعت بسیار زیاد و در مقیاس منطقی ایجاد کرد. از ابر یارانه سیمرغ می توان در کاربردهای نوین نظیر هوش مصنوعی، تحلیل کلان داده، انتخابات اشیا، تصویرسازی، بازی سازی و پویانمایی، شبیه سازی های علمی، هواشناسی، تحلیل داده های ژنتیک و دیگر کاربردهای علمی که به توان پردازشی بسیار نیاز دارند، بهره برد.
با ظرفیت پردازشی راه اندازی شده در فاز فعلی، ایران جزو سی کشوری خواهد بود که دارای ابر یارانه هایی با ظرفیت پتافلاپسی هستند. جامعه هدف این ابر یارانه تمامی پژوهشگران مراکز پژوهشی و دانشگاهی، مهندسین، شرکت های دانش بنیان، استارت آپ ها و همین طور سازمان های دولتی و خصوصی همچون بانک ها، بیمارستان ها، شهرداری ها و دیگر نهادها هستند که برای انجام تحقیقات و یا تحلیل داده در کاربردهای راهبردی و مهم کشور نیاز به بستر پردازی دارند.
جمع سرمایه گذاری این طرح حدود هزار میلیارد ریال است که توسط نهادهای وزارت ارتباطات، معاونت علمی ریاست جمهوری و وزارت علوم و دانشگاه امیرکبیر مورد حمایت قرار گرفته است. سهم وزارت ارتباطات حدود ۵۰۰ میلیارد ریال، معاونت علمی ۲۰۰ میلیارد ریال و وزارت علوم ۱۳۰ میلیارد و دانشگاه امیرکبیر بیش از ۲۰۰ میلیارد ریال بوده است.


منبع:

1400/02/27
09:03:32
915
0.0 / 5
تگهای مطلب: استارت آپ , اینترنت , پردازنده , خدمات
این پست عصر لینک را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۴
asrelink.ir - حقوق مادی و معنوی سایت عصر لینك محفوظ است

عصر لینك

معرفی وبسایتهای خوب