چین به بسیاری از سرویس های اینترنتی كه «وی.پی.ان» و فیلترشكن های مجاز را به مشتركان می فروختند، دستور داده است این امر را متوقف كنند.
یكی از آنها شركت «دیوار بزرگ» موسوم به «گریت وال» است كه مدت های طولانی چنین امتیازی را با بهایی مناسب در اختیار مشتركان قرار می داد.
این شركت در بیانیه ای اعلام كرد كه بر اساس مقررات و ضوابط جدیدی كه از طرف دولت در اختیارش قرار گرفته است، نمی تواند از این پس چنین خدماتی ارائه كند.
بسیاری از مشتركان اینترنت در چین در مطالبی در سایت های دولتی و غیردولتی آورده اند كه دسترسی آنها به بسیاری از شبكه ها محدود شده است.
تارنمای ساوت چاینا» از هنگ كنگ هم روز سه شنبه این خبر را مورد تایید قرار داده و آن را یكی دیگر از تازه ترین اقدامات چین برای محدودیت دسترسی به شبكه جهانی اینترنت توصیف كرده است.
با تعطیل شدن شبكه های خدماتی كه فیلترشكن ها را از داخل چین به مشتركان ارایه می كردند، آنها حالا مجبور به استفاده از خدمات شركت های خارجی از جمله هنگ كنگی و فرامرزی شده اند كه طبیعا گرانتر است.
شركت «گرین وی پی ان» چین هم می گوید، دستوری از دولت دریافت كرده است مبنی بر اینكه از ماه جاری میلادی باید ارایه این خدمات متوقف شود.
این شركت ها كه در چین بسیار مشهور هستند حاضر به ارایه جزییات نشده اند و فقط از طریق سایت های خود این اطلاع رسانی را صورت داده اند.
دسترسی به سایت های مشهوری چون «یوتیوب»، «توئیتر» و «فیس بوك» در چین غیر ممكن است و بدون داشتن «وی پی ان» و خدمات فیلترشكن امكان پذیر نیست.
چین یكی از محدودترین كشورها در زمینه دسترسی به شبكه های مجازی در دنیا محسوب می شود و بخصوص دسترسی به سایت ها و پایگاه های اینترنتی حاوی مطالب سیاسی در آن بسیار دشوار است.
محدودیت های جدید از اواخر هفته قبل كه «شی جین پینگ» رییس جمهوری خلق چین در مراسم بیستمین سالگرد بازگشت هنگ كنگ به تحت حاكمیت چین حضور یافت، شدت گرفت.
دولت چین اوایل اسفند ماه سال گذشته نیز به منظور اعمال محدودیت های بیشتر بر روی اینترنت، دسترسی به شبكه مجازی خصوصی موسوم به «وی پی ان» را ممنوع كرده بود.
در بیانیه ای كه به همین منظور در آن زمان منتشر شد، از تمامی شركت هایی كه چنین خدماتی ارایه می كرده اند، خواسته شد تا از این پس مجوزهای لازم را برای این كار دریافت كنند در غیر این صورت این اقدام آنها جرم تلقی می شود.